En gave som gir – Karlas Kjøkken

En kokebok for alle og støtte til et godt formål – alt i ett.

Karla var en av Norges fremste kokker. Med et brennende hjerte for norske råvarer og norsk matkultur var hun en høyt respektert kokk. Da hun som 29-åring døde av kreft Sankthansaften 2016 hadde hun allerede bestemt seg for å opprette et legat. Legatet deler ut et stipend til unge kvinnelige kokker, og økonomisk støtte til unge mennesker som havner i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av alvorlig sykdom. Les mer om legatet og vårt arbeid her.

Nå har legatet i samarbeid med Press forlag samlet noe av Karla sine beste oppskrifter i en bok. Karlas kjøkken er et unikt kokebokprosjekt. I boken har 11 av Karlas nære venner og kolleger – et knippe av noen av de mest spennende kokkene i Norge i dag – gått sammen om å lage sine favoritter blant Karlas hverdagsretter. I tillegg er sausemesteren Karlas berømte lille sauseskole endelig samlet i bokform. Siden Karla var spesielt opptatt av god ressursutnyttelse og en bærekraftig kjøkkenkultur, er boken også utstyrt med en fyldig resteskole som lærer oss å utnytte råvarene bedre og få maksimalt ut av kjøkkenbudsjettet.

Ta en titt i boken her

Kokker, fotografer, illustratører, språkvaskere og korrekturlesere har arbeidet gratis for prosjektet – boken er et dugnadsarbeid. Alle royalties for boken går til KokkeKarlas legat, som ble opprettet etter Karlas død. Målet har vært å feire Karla gjennom å lage en nyttig, humørfylt og inspirerende hverdagskokebok for alle – en bok som er lagd for å kunne stå framme på kjøkkenet og brukes, hver eneste dag.

Vi tror denne boken vil glede de fleste og ved å kjøpe boken gjennom legatet går alle inntektene direkte til legatets formål. Vi selger boken enkeltvis, men gjennom større kvantum kan vi også gi en bedre pris.


Kokeboken Karals kjøkken kan bestilles via mail kokkekarlaslegat@gmail.com

Prisen er 449,-

Vi forsøker å sende ut bøkene fortløpende, men har en litt lengre ekspedisjonstid enn vanlige nettbutikker.

Legatet kjøper bøkene fra forlaget til produksjonspris og all salgsinntekt over dette går uavkortet til legatets formål.