Eline Haugan Bordvik fikk det første kokkestipendet

11. juni ble det første stipendet fra KokkeKarlas Legat utdelt på Sentralen i Oslo.

Restauranten var full av forventningsfulle gjester som så frem til en 9-retters tryllet frem av noen av Norges fremste kokker, og en full vinmeny presentert av de beste kjennere.  Menyen var satt sammen etter inspirasjon fra Karla sine menyer og retter på Smalhans. Den fulle menyen og oversikt over kokkene kan du se på menyen fra dagen.

Tilstede var også Jonas Gahr Støre som holdt en flott tale om håndverket og viktigheten av kvinner i disse fagene. Han tok seg også tid til en tur inn på kjøkkenet og en samtale med kokkene. Matinteressen var synlig.

Støre delte også ut det første stipendet , og vinneren var Eline Haugan Bordvik. Hun ble hyllet av både gjester og kokker . Hun mottar et stipend på 50.000,- et opphold på Lysverket i Bergen, Smalhans i Oslo, en tur med NonDos, en gravert kniv fra OMA og en original tegning av Ingrid Rongstad.
Etter middagen ble kvelden avsluttet med konsert av Bugge Wesseltoft.

 

Samtidig med middagen på Sentralen deltok nærmere 30 restauranter rundt i hele landet med Et bord for Karla. De donerte inntekten fra et bord i sin restaurant til legatet.

Vi i legatet er både stolte og takknemlige for alle bidragene og for alle som valgte å ta turen til Sentralen denne dagen. Det kjennes godt å være i gang med vårt arbeid og gi fortjent oppmerksomhet til vinneren. Alle midlene som kom inn går uavkortet til legatets formål som du kan lese mer om her.

Vi ser allerede frem til neste år og håper vi ser deg der. I mellomtiden dukker Eline opp med jevne mellomrom på vår instagramkonto kokkekarlaslegat. Så her kan du følge hennes reise.

Juryens begrunnelse kan du lese her: KokkeKarlas Stipend 2017

Les mer om vinneren, Eline Haugan Bordvik, her:
DN.no:https://www.dn.no/smak/2017/06/11/1846/Mat/-det-kjennes-vanvittig

VG: http://www.godt.no/#!/artikkel/24060085/eline-haugan-bordvik-21-fikk-det-foerste-stipendet-fra-kokkekarlas-legat

Tusen takk til alle bidragsytere og sponsorer!